Activiteiten en excursies

Via de groene organisaties en verenigingen zijn ook in 2019 weer diverse excursies en lezingen aangeboden en er zijn een aantal evenementen van (en door) derden bij De Helderse Vallei georganiseerd. De Helderse Vallei organiseerde in 2019 ook zelf diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals bijvoorbeeld: een vleermuizentocht, waterdieren zoeken en ontbijt op de kinderboerderij.

Er zijn vier rugzakjes (watergeheimen, kriebelbeestjes, boswachter en strandwonderen) die kunnen worden geleend en gebruikt voor kinderfeestjes of familie-uitjes. Ook kunnen ontdekkisten worden gebruikt op het Blote Voetenpad. Daarnaast zijn arrangementen geboekt zoals Aan het werk op de kinderboerderij, een rondleiding door De Helderse Vallei, Lekker aan de wandel (met Landschap Noord-Holland) en familiedagen.

Bijzondere grotere evenementen in 2019 waren het Lentefeest met activiteiten van alle partnerorganisaties, Modderdag en Dierendag in samenwerking met alle Helderse dierenorganisaties. In het eerste weekend van de kerstvakantie werd een Winterdag georganiseerd met oa. een levende kerststal en alle succesvolle activiteiten, zoals paardrijden, broodje bakken en dennenappels vullen.

Bekijk tabel: activiteiten [PDF]