Stadsboerderij

Uitgangspunt voor bedrijfsvoering van de boerderij zijn de kaders die worden aangegeven door de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Een correcte administratie, rekening houden met arbowet, gezondheids- en welzijnswet voor dieren is de basis. Daarnaast moeten bedrijfsprocessen goed worden uitgevoerd op het gebied van hygiëne, gezondheid en publieksveiligheid.

Boerderijeducatie blijft van groot belang: waar komt ons eten vandaan? Hoe leven dieren? Tijdens activiteiten wordt er verteld over voeding, gedrag en herkomst en kunnen kinderen zelf aan de slag en kennismaken met de dieren. Activiteiten op de kinderboerderij ('Vroeg uit de Veren’, 'Met de Kippen op stok', 'Taartjes maken voor de dieren', ‘Peutermoment’, 'Ontbijt op de kinderboerderij') en boerderij kinderfeestjes zijn populair.

Eind 2019 bestond de groep boerderij dieren uit een compleet aanbod van dieren: een Lakenvelder koe, Lakenvelder geiten en drie Hollandse bonte geiten, schapen (waaronder Zwartbles), een wisselend aantal raskippen (waaronder Groninger Meeuw, Bonte Leghorn en Noord-Hollandse Blauwe) en 'scharrelkippen', konijnen, cavia's, een pony (Dartmoor), een ezel, twee paarden (Tinkers), volière vogels, duiven, een kalkoen, eenden en ganzen.