Activiteiten en excursies

Via de groene organisaties en verenigingen zijn ook in 2018 weer diverse excursies en lezingen aangeboden en er zijn een aantal evenementen van (en door) derden bij De Helderse Vallei georganiseerd. De Helderse Vallei organiseerde in 2018 ook zelf diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals bijvoorbeeld: een vleermuizentocht, waterdieren zoeken en ontbijt op de kinderboerderij.

Er zijn vier rugzakjes (watergeheimen, kriebelbeestjes, boswachter en strandwonderen) die kunnen worden geleend en gebruikt voor kinderfeestjes of familie-uitjes. Ook kunnen ontdekkisten worden gebruikt op het Blote Voetenpad. Daarnaast zijn arrangementen geboekt zoals Aan het werk op de kinderboerderij, een rondleiding door De Helderse Vallei, Lekker aan de wandel (met Landschap Noord Holland) en familiedagen.

Bijzondere grotere evenementen in 2018 waren het Lentefeest met activiteiten van alle partnerorganisaties, Modderdag en Dierendag in samenwerking met alle Helderse dierenorganisaties. Vlak voor de kerstvakantie werd een kerstmarkt georganiseerd met oa. een levende kerststal.


Bekijk tabel: activiteiten [PDF]